Medlemsinformation Styrelsen Stadgar LB07 Modellen Wihlborgs Arena Bunkefloprojektet Nattfotboll LB07s hållbarhetspolicy Entréavgifter 2016 LB07 Klädprofil Kontakt

LB07 - Nyheter

”Lika lön för lika prestation” – en kommentar

Tänk vilken uppmärksamhet det fick när LB07 talade om att spelarna i herr- och damlaget 2013 skall ha samma ersättning. En del har blivit provocerade, men de flesta har lyckönskat oss. Vårt beslut har tolkats på väldigt många olika sätt.

Jag vill därför gärna kommentera vårt beslut. När Bunkeflo IF och Limhamns IF 2007 gick samman till en gemensam förening, LB07, var ett av de starkaste skälen att långsiktigt skapa kontinuitet och kvalitet på både pojk- och flicksidan. Genom sammanslagningen fick vi stora åldersgrupper, fler tränare, ett större kvalitetstänkande i föreningen samt tydligare struktur som vi tror att både föräldrar och spelare har uppmärksammat. Ett arbete som ständigt fortskrider. Vid denna tidpunkt spelade herrlaget i Superettan och vårt damlag i div. 3. Bunkeflo IF och Limhamns IF hade tidigare under väldigt många år arbetat målmedvetet för att utveckla flick/damfotbollen genom att fr a ge bra förutsättningar för träning och match.

På väldigt få år har LB07s ungdomsverksamhet utvecklats enormt. Vi är idag representerade i junior, pojk och flickallsvenskan. Damlaget har gått från en ganska anonym tillvaro till att i år spela i den rikstäckande serien Elitettan. Herrlaget har, trots omfattande generationsväxling, klarat sig kvar i division 1. LB07 har inte en ekonomi som tillåter dyra spelarlöner. Vi har i år lämnat den ekonomiska karusellen, som innebär att alltför många spelare flyttar runt bland klubbar i närområdet som för stunden betalar mest. Under 2012 gick många av herrspelarnas kontrakt ut och vi erbjöd då spelarna nya kontrakt, men till lägre ersättning. Vi har inte sänkt eller omförhandlat några avtal. Detta har inneburit att somliga spelare har sökt sig till andra klubbar, ett flertal för att åtnjuta delar av Rune Anderssons stöd till TFF.

Styrelsen tog beslutet 2012 att vi skall vara en klubb som står för utbildning och utveckling av unga spelare. Våra herr och damlag skall på sikt bestå af 75% egenfostrade spelare. I LB07 blir du inte rik på att spela fotboll, men du skall bli rik på erfarenheter och utveckling, så att du kanske, någon gång, kan bli rik på fotboll. Vi har som ambition att på sikt tillhöra Sveriges bästa utvecklingsmiljöer för unga spelare. LB07 har ett mycket bra samarbete med Malmö FF och LdB FC Malmö.

Varför införa lika lön 2013?

Jo, just nu anser vi att prestationen är likvärdig för herr-och damlaget. Lika mängd träning och ungefär lika omfattande spelprogram. Damlaget har bl a match i Umeå och Sundsvall. Lagen ligger på en jämförbar serienivå. Publikmässigt genereras inga ekonomiska skillnader. Våra sponsorer stöder inte ett specifikt lag utan mer generellt vår föreningsidé. Därmed finns det i år inga skäl till skillnader i ersättning. Beslutet var enkelt och viktigt! Inte bara för spelarna i damlaget utan inte minst för att alla de unga tjejer under damlaget som nu får en tydlig signal om att LB07 satsar lika mycket på en tjej eller kille som vill något med sin idrott. Vi har idag ett antal spelare på landslagssamlingar på ungdomsnivå.

Hur kommer det då att se ut i framtiden? Kommer det alltid att vara lika lön i LB07? Det vet vi naturligtvis inte. Det är prestationen som bedöms och lag vinner och ramlar ur serier. Därmed kan det uppstå skillnader i ersättningar. För oss är det självklart att killar och tjejer skall ges samma förutsättningar för att bedriva sin idrott. Bunkefloprojektet lärde oss mycket om att ge lika förutsättningar, med ambitionen att möjliggöra den enskilde individen, och därmed ibland olika utfall. Fotbollen blir ett verktyg i en samhällsutveckling.

 

Johan Andersson
Klubbchef LB07


 

 

SkåneSport.se
Lidbergs Grafiska AB - Sätter tryck på din vardag
VICTORIA - Vård & Hälsa
Förenade Care - Personlig assistans
Eurotravel Sports
ICA KVANTUM EMPORIA
Vad klappar ditt hjärta för? Stöd din favoritklubb här! Svenska Spel
Marcus Abrahamsson - Fastighetsmäklare - Erik Olsson - Hos oss får du bäst betalt >>>

Morris Trafikskola - För våra erbjudande! Besök vår hemsida >>>
En fantastisk möjlighet för dig som vill supporta LB07 är här!
LB07:s klädprofil på Stadium

© 2016 LB07 | Ängsdalsvägen 24 | Box 38, 218 24 Bunkeflostrand | Tel: +46 40 51 00 02 | Fax: +46 40 51 00 49 | E-post: kansli@lb07.se | Produktion: Ahltorpmedia AB | LB07 på facebook | twitter